عوارض چاقی

 

چاقی سبب ضرر و زيانهای زيادی ميشود كه هم اكنون به توضيح برخی از آنها می پردازيم:
1-آرتروز: هر كه وزنش بيش، دردش بيشتر (اين نوشته را اولين بار روی يك تابلو در مطب همكاری ارجمند و اورتوپد و جراحی معروف در تهران مشاهده كردم. هر بيمار چاقی كه برای درمان آرتروز به او مراجعه ميكرد، او قبل از هر اقدام دستور ميداد كه اول وزن خود را كاهش دهد و بعد مراجعه كند. چون وزن زياد سبب وارد آمدن فشار زياد روی مفاصل ميشود و آرتروز زودرس ايجاد می كند).
2- نقرس: بالا رفتن مقدار اسيد اوره خون، باعث رسوب اين ماده در مفاصل، مخصوصاً مفصل شست پا می شود و اين رسوبات منجر به درد شديد در مفاصل درگير با اين ماده می گردد. درصد مبتلايان به اين بيماری در چاقها بيشتر است.
3-ديسك كمر: وقتی وزن انسان بالا باشد،روی ديسكهائی كه بين مهره ها قرار گرفته، فشار می آورد كه اين فشار، باعث دردهای سياتيكی يا ديسك كمر می شود.
4- نارسائی تنفسی: مسلماً حركت انسانهای چاق و فعاليت بدنی آنها باعث نارسائی تنفسی و نفس نفس زدن آنها می شود، زيرا در فعاليت اين افراد به دليل زيادی وزن، قلب مجبور است با سرعت بيشتری كار كند (درست مثل زمانی كه فرد ورزش می كند يا می دود). ولی افراد لاغر اين مشكل را ندارند. چون بر خلاف افراد چاق، ريه آنها توانائی رساندن اكسيژن به مقدرا وزن آنها را دارد.
5- عفونتهای ريوی: برونشيتهای مزمن، ذالت الريه، ذات الجنب و عفونتهای ريوی ديگر بيشتر چاقها را مبتلا می كند تا لاغرها.
6- حمله های آسمی: لاغرهائی كه مبتلا به آسم می شوند، كمتر از افراد چاق گرفتار حمله های آسمی می گردند.
7- سنگ كيسه صفرا: چون درصد آن در خانمها بيشتر است، شايد بتوان گفت سنگ كيسه صفرا تقريباً منحصر به خانمهای چاق است.
8- مرض قند: همه می دانند مرض قند، بايد زمينه ارثی داشته باشد. اگر عمه، دائی يا عمومی يك خانواده هفت نفری (پدر و مادر و پنج فرزند) مبتلا به ديابت باشد و قرار باشد كه طبق قوانين وراثت ژنتيكی به يكی از آنها مرض قند برسد، از اين افراد فردی به مرض قند مبتلا می شود كه چاقترين آنهاست.
9- مشكلات بعد از عمل جراحی: عمل جراحی گاه منجر به عفونت می شود. يكی از مهمترين علل عفونت، وجود بافتهای چربی زياد در مسير زخم جراحی است.
10- واريس: واريس در اشخاص لاغر و چاق ديده می شود، ولی درصد آن در چاقها بيشتر است.
11- سرطان سينه: شايعترين سرطان در خانمها، سرطان سينه است وبيشترين درصد مبتلايان به آن هم خانمهای چاق هستند.
12- نازائی: يكی از علتهای نازائی، چاقی است. خوب است بدانيد چند تن از خانمهای چاق كه به عنوان نازا ثبت نام كرده بودند، با كاهش وزن به آرزوی باورنكردنی خود رسيدند.
13- سرطان پروستات: يكی از سرطانهای شايع در ميان آقايان، سرطان پروستات است كه درصد آن در چاقها بيشتر است.
14- بالا رفتن چربی خون: همه می دانند چربی خون مختص چاقها نيست، ولی درصد آن در افراد چاق بيشتر است. چربی خون از دو نوع چربی تشكيل می شود: كلسترول و تری گليسريد. معمولا هر دو نوع چربی دست به دست هم می دهند و به انسان ضرر می رسانند، ولی نقش مخرب كلسترول بيشتر است.
15- تصلب شرائين يا آرتروسيكلروز: اين بيماری در اصل ناشی از رسوب كلسترول در داخل رگهاست كه باعث از بين رفتن حالت لاستيكی رگها می شود و مشكلات فراوان ديگری نيز به همراه دارد.
16- افزايش فشار خون: درصد مبتلايان به فشار خون معمولا در افراد چاق خيلی بيشتر از لاغرهاست (دکتر کرمانی، خود يكی از مبتلايان به فشار خون بود و هر روز قرص كنترل فشار خون استفاده می كرد. ولی پس از كاهش وزن، فشار خون ایشان پائين آمد.)
17- بزرگ شدن قلب: قلب انسان به فرمان خداوند، روزی صد هزار بار می زند. در هر نوبت نيز 80 سی سی خون به بدن می رسد. حجم كل خون رسيده به بدن در هر روز حدود 8 ميليون سی سی است (يعنی هر روز چهارصد بشكه بيست ليتری خون به بدن می رسد) اين مقدار خون برای افرادی با وزن هفتاد كيلوگرم، طبيعی است. حال اگر اين شخص وزن خود را به 120 كيلو برساند، اين مقدار خون برای بدن او كافی نيست، از اين رو قلب محكمتر و بيشتر می زند و در نتيجه، ديواره قلب ضخميتر و خود قلب بزرگتر می شود. بنابر اين، يكی از مشكلات انسانهای چاق، بزرگ شدن قلب است اگر جلوی آن گرفته نشود، قلب تبديل به عضله ای بزرگ، شل و ضعيف می شود.
18- نارسائی قلبی: توان كار قلب در افراد چاق كمتر است. بعضی از خانمها و آقايان چاق وقتی اصطلاحا پا به سن می گذارند، حتی كار آسانی مثل نماز خواندن ( به دليل نارسائی قلبی) برايشان مشكل می شود. با فشار دادن به ساق پای اين افراد متوجه می شويم كه بدن متورم می گردد و خونی كه توسط قلب بزرگ فرستاده می شود، توانائی برگشت ندارد. اين حالت باعث تجمع مايعات در بافتهای بدن، مخصوصاً در پا و ريه و شكم می شود.
19- سكته قلبی: همه می دانند سكته قلبی يكی از عوارض بالا بودن وزن است. گفته می شود كه سكته قلبی در لاغرها به ندرت ديده می شود و هر چه وزن كمتر باشد، احتمال سكته قلبی نيز كمتر می شود.
20- مشكلات روانی: اين مشكل در خانمها بيشتر نمايان است. دختری كه دم بخت است، به خاطر وزن بالائی كه دارد، اندام نامتناسبی دارد واز همين رو با خواستگاران كمتری مواجه می شود. خانمهائی كه دلشان می خواهد در هر مناسبتی لباس جديدی بپوشند، اگر چاق باشند برايشان ممكن نيست و مجبورند همان دامن و پيراهن قبلی را بپوشند همچنين گاه اختلافات زياد بين زن و شوهر به سبب چاقی يا لاغری يكی از زوجين، متاسفانه باعث تهديد به طلاق در تعداد زيادی از آنها می شود. اين امر در خانمها افسردگی را هم به دنبال می آورد.
21-فتق شكم: همان گونه كه می دانيد ديواره شكم از چند لايه ساخته شده است. اين لايه ها مانع بيرون امدن روده ها می شود، ولی وقتی وزن بالا برود، يكی از اين لايه ها شكاف پيدا می كند و روده ها به زير پوست شكم می آيد. اين پديده را «فتق» می نامند.
22- كاهش متوسط سن: آمار پزشكی نشان می دهد كه متوسط سن افراد چاق خيلی كمتر از افراد لاغر است. هر چهار كيلو اضافه وزن يك سال از عمر انسان كم می كند. اين هشدار مهمی برای افراد چاق است.
23- خروپف در خواب: از مشكلاتی است كه معمولا افراد چاق به آن مبتلا می شوند.
24- ضعف جنسی: ناتوانائی جنسی مخصوصاً در آقايان چاق بيشتر است.
شايد چند سال عمر زياد يا كم در نظر برخی مهم نباشد، ولی مهم اين است كه از اين همه ضرر فراوان بپرهيزيم و چند سالی كه زنده هستيم، سالم و شاداب و فعال زندگی كنيم.
بيست و چهار ضرری كه برشمرديم، قسمتی از ضررهای متعددی است كه در نتيجه چاقی ايجاد می شود. از اين رو میتوانيم بفهميم بيشتر بودجه وزارت بهداشت را كسانی مصرف می كنند كه بيشترين مقدار غذا را می خورند! توجه داشته باشيد كه اين ضررها مختص افراد چاق نيست، بلكه احتمال بروز آن در چاقها بيشتر است.


---- ---- ----

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:


موضوعات مرتبط: تغذیه و رژیم غذایی ، تعریف چاقی ، علل چاقی ، عوارض چاقی ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 13 دی 1392برچسب:چاقی - عوارض -, | 13:27 | نویسنده : تغذیه سالم |

6 خوراکی مناسب برای فصل سرما
تغذیه در فصول سرد
مصرف مولتی ویتامین خطر سقط جنین را افزایش می هد
آیا خوردن میوه چربی خون را بالا می برد؟
دختر خانمهای که در جستجوی خواستگارند این میوه را بخورند!
فوت‌و‌فن ‌های کباب کوبیده
طرز تهیه کباب تابه ای یا ماهیتابه
بخورنخورهای ورزشی
شنيسل مرغ
تهیه جوجه کباب با طعم ویژه
10 Best Muscle Recovery Foods
Shredded Chicken Sandwich
گوشت قرمز و خطر ابتلا به دیابت
سلامت رژیم غذایی در دوران شیردهی
ساندویچ بخورم یا نخورم؟
اگر دندان و لثه سالم دارید، دهان‌شویه‌ مصرف نکنید
آب گوجه فرنگی برای پیشگیری از پوکی استخوان
کاهش فشارخون بالا با تغییر شیوه زندگی
رابطه ریزش مو و تغذیه
خواص نارنج
خواص عناب
مضرات لواشک برای دندان ها
چربی سوزی پوست سیب
توصیه هایی برای افزایش قد
رفع خستگی روزانه
کاهش سرانه مصرف شیر
نسکافه رژیمی
تغذیه شاگرد زرنگ ها
میوه هایی برای تقویت چشم
خوراکی هایی که پیرتان می کند!
شاهد ویترینی از محصولات سالم در جشنواره دنیای تغذیه باشید
الگوی تغذیه سالم و ورزش مناسب باید از کودکی آغاز شود
مراقبت از دندانها با تغذیه مناسب
سالاد الویه روسی
مصرف میوه ها و سبزیجات و ریسک پایین تر سرطان سینه
خواص زردچوبه و تشخیص زردچوبه تقلبی
اختلالات روانی تهرانی‌ها 800 برابر شد!
بهترین زمان ورزش کردن چه زمانی است ؟
یافته های مهم و جالب پزشکی و سلامتی در سال ۲۰۱۳
Bacon & Egg Breakfast Pizza
تاثير آلودگي هوا بر روي پوست
تغذیه و سلامت ریه
آب پنیر را دور بریزیم یا نه؟
رازهای پنهان نوشیدن چای
این خانم‌ها به این مواد مغذی بیشتر نیاز دارند
قبل از دویدن چه بخوریم؟
ماسك لايه بردار FACE TO FACE
ارزش غذایی ماکارونی
آشنایی با خواص شوید (شبت)
عرق نعناع را با احتیاط مصرف کنید
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • میم ب